Pässinrata 2022 saatavilla

Uusi Pässinrata-lehti 2022 tuli myyntiin 12.11.2022. Lehdessä on juttuja muunmuassa Keiteleen uitoista, vedenkorkeuden säännöstelystä, Hujakon talosta, Hietaman nuorisoseurasta,Kesäkirkosta, Suolahden elokuvateatterista, Hiskinmäen Norosen-suvusta, ukrainalaisista pakolaisista Äänekoskella, Äänekosken Urheilijoiden historiaa muistelma lapsuudesta Suolahdessa 1970-luvulla, Kotiseutuyhdistyksen 60-vuotisen taipaleen historiapaloja.
Ensi vuoden Pässinratalehteäkin jo uumoillaan - Äänekosken kaupunki täyttää 50 vuotta ja Konginkangas liitettiin 30 vuotta sitten Äänekoskeen, Ruotinkylän ja Järvenpään saivat tiensä. Erityinen mielenkiinto on kuitenkin 1970-2000- lukujen tarinoihin. Tulevaan Pässinrata-lehteen voi siten jo pohtia tarjottavia juttu- ja kuva-aiheita.

Kotiseudun Joulu 1962

Kotiseudun Joulu 1962

Kotiseutuyhdistys on vuodesta 1998 julkaissut vuosittain Pässinrata -nimistä kotiseutulehteä, joka korvasi vuodesta 1962 julkaistun Kotiseudun Joulu -lehden. Sisältö on pysynyt samana: paikallisten kirjoittamia kotiseututarinoita, haastatteluja, valokuvia, runoja ja karttoja Vanhan Äänekosken eli nykyisen Uuden Äänekosken alueelta.

Vuodesta 2016 on vastapainettu Pässinrata jaettu jälleen Puurojuhlassa vanhan perinteen mukaan.

Irtonumeromyyntiä on ympäri vuoden useissa Äänekosken pisteissä: Kirjastot, Citymarket, Päivänpaiste, Pajunkukka, Wilhelmiina, Kodinkone Niskanen, Wille, Taidemuseo ja K-Suosikki.
Uusimman lehden hinta on 10 €, edellisvuoden 5 € ja vanhemmat 2 € /kpl, mikäli jäljellä on.

Kotiseudun Joulun ja Pässinrata lehtien sisällysluetteloihin voit tutustua »tästä linkistä.

Malliksi ensimmäisen Kotiseudun Joulun (1962) sisällysluettelo. Sen voit lukea »tästä linkistä. Vanhoja ja uusia Kotiseudun Joulu/Pässinrata-lehtiä voi ostaa – Kotiseutuyhdistys myy niitä Päävalikon Kauppatori-sivulla.