Äänikirjasto

Lempi Kautto kertoo

Lempi Kautto

Lempi Kautto

Melkein Snellmaninkadun varrella oli ennen Heikki ja Lempi Kauton pieni mökki. He asuivat Äänekosken keskustassa mm. opistolla, Piilolanniemen lossin tuvassa, Pukkimäellä lähellä vanhaa sairaalaa sekä Onnelanmäellä. Heillä oli yhdeksän lasta: Aili, Toivo, Aino, Viljo, Vilhomatias, Hilja, Toini, Yrjö ja Väinö.

Heikki Kautto teki kaikenlaisia töitä ja oli mm. työssä sahalla ja tehtaalla. Hänen vaimonsa Lempi hoiti kotona suurta lapsikatrastaan. Kauton pojilla oli voimistelua varten rekkitanko nykyisen Snellmaninkadun alapuolella ja Matti Kautto olikin hyvä voimistelija, joka esiintyi mm. Het-voa -sirkuksessa. Heikki Kautto oli Piilolanniemen lossarin Otto Kauton veli ja liikennöitsijä Veikko Tourusen eno.

Äänitteellä, joka on talletettu vuonna 1976, Väinö Kautto jututtaa äitiään Lempi Kauttoa tämän elämänvaiheista Honkolassa, Pukkimäellä ja Onnelanmäellä. Äänitteen kesto on noin 28 min ja koko 27,3 Mt

Äänitiedosto avautuu linkkiä klikkaamalla selaimeen omalle sivulleen. Äänitiedoston linkitykseen on käytetty a-elementtikomentoa, jotta äänitallenteita olisi haluttaessa mahdollista tallettaa omalle tietokoneelle sekä myös kuunnella varmemmin vanhemmilla www-selaimilla.

Äänitteet

Lähteet

  1. Haastettelu ja kuva Väinä Kautto