Äänikirjasto

Aino Raikula muistelee

Aino Raikula

Aino Raikula

Aino Raikula on Heikki ja Lempi Kauton kolmas lapsi. Hän syntyi Pukkimäen keltaisissa taloissa 10.5.1926. Hän avioitui sähköasentaja Aarne Raikulan kanssa vuonna 1959. He asuivat omakotitalossa Laajalahdessa.

Vuonna 1990 tehdyssä tallenteessa Väinö Kautto jututtaa sisartaan tämän elämämänvaiheista. Nauhalla Aino Raikula kertoo syntymästään Pukkimäellä, kouluajastaan talvisodan alla sekä rippikouluajastaan Rotkolan pappilan väentuvassa. Hän tarinoi myös työelämävuosistaan halkolaanilla Äänejärven rannalla, sellutehtaan ajastaan rehumyllyllä ja sellun paalauksessa sekä työvuosistaan paperin labrassa. Hän muistelle nauhalla myös sellutehtaan ja paperin sen aikaisia mestareita. Mieleen palaavat myös muistot Pukkimäeltä vuodelta 1946, kun Hietasen talo paloi perustuksiaan myöten rusakoiden hävityksen jälkeen. Äänitteen kesto on noin 31 min ja koko 29,8 Mt

Äänitiedosto avautuu linkkiä klikkaamalla selaimeen omalle sivulleen. Äänitiedoston linkitykseen on käytetty a-elementtikomentoa, jotta äänitallenteita olisi haluttaessa mahdollista tallettaa omalle tietokoneelle sekä myös kuunnella varmemmin vanhemmilla www-selaimilla.

Äänitteet

Lähteet

  1. Haastettelu ja kuva Väinä Kautto