Ylapohja

Suvuista yleensä

Kalliomäen,Hujakon,Myllärin ja Heposalon sukujen ristiinavioitumisesta

RistiinavioituminenKatso kuva

Kalliomäen, Kankaanpään ja Myllärin torpat sekä Hujakko

Myllärin torpparin Eero Eeronpojan ja hänen vaimonsa Anna Liisa Heikintyttären poika Eero Eeronpoika avioitui Alajärveltä kotoisin olevan Kaisa Sofia Matintyttären kanssa ja he asuivat Suojoen talon Kalliomäen torppaa. Heidän poikansa Juho Kalliomäki rakensi Törölän torpan vaimonaan Matilda Tourunen Hujakolta.

Myllärin torpan tytär Loviisa Eerontytär avioitui Nikodemus Vainion kanssa ja he asuivat Viinamäen talon Heposalon torppaa. Heidän tyttärensä Selma Vainio avioitui Koivikkoon Hujakon pojan Otto Tourusen kanssa.

Myllärin torpan tytär Sarafina Eerontytär avioitui Kankaanpäähän miehenään Juho Kautto. Heidän Tyttärensä Ida avioitui Hujakon pojan Kalle Tourusen kanssa ja he jatkoivat Kankaanpään torppareina.

Hujakko ja Heposalo

Hujakon tytär Hanna Tourunen avioitui Heposalon Loviisa Eerontyttären ja Nikodemus Vainion pojan Matti Vainion kanssa. Lisäksi Hujakon tytär Lydia Tourunen avioitui niinikään Heposalon pojan Juho Vainion kanssa, ja molemmat perheet muuttivat Sumiaisiin.

Törölä, Koivikko ja Kankaanpää

Myllärin torpasta on menty Kalliomäen torppaan ja sitä kautta Törölään. Lisäksi Myllärin torpasta on menty Heposalolle ja sitä kautta Koivikkoon ja lopuksi vielä Kankaanpäähän. Hujakolta taas on menty Törölään, Koivikkoon ja Kankaanpäähän. Eli Hujakkopohjalla on kolme taloa: Törölä, Koivikko ja Kankaanpää, joissa kaikissa kohtaavat Hujakon Touruset ja Myllärin torpasta lähtenyt Kalliomäkien tai Vainioiden suku.

Kolu ja Törölä

Kolun kiertoKatso kuva

Kolun ensimmäisen isäntäperheen lapsista Anna Liisa Heikintytär oli syntynyt Kolulla 1809. Perheensä mukana hän muutti ensiksi Apaalan taloon asumaan Hietamalle ja sieltä Koiviston Ketolaan. Ketolassa asuessaan Anna Liisa avioitui 19.12.1830 Myllärin torpparin Eero Eeronpoika Styrin (1810-1865) kanssa ja siitä lähtien hän asui Myllärin torpassa. Vuosina 1852-54 perhe asui Viinamäessä vuokraviljelijöinä, mutta palasivat Mylläriin takaisin. Heillä oli poika Eero Eeronpoika (1845-1910), joka ryhtyi Suojoen talon torppariksi Kalliomäen torppaan. Hänellä oli vaimona Kaisa Sofia Puumala (1849-1894) Alajärveltä. Heillä oli poika Juho Kalliomäki joka avioitui Hujakon tyttären Matilda Tourusen kanssa ja he asuivat Hujakkopohjalla Törölässä. Heidän tyttärensä Rauha meni Kolulle miniäksi Juho Ilmari Liimataisen vaimoksi ja oli Kolun emäntänä 1920-luvulla. Näin oli ympyrä sulkeutunut.

Sivusto Talot Suvut Tarinat