Ylapohja

Tekijät

Historia- ja sukututkimusaineisto

Tämän historiasivusto on saanut ideansa Ikääntyvien yliopiston luennolta, jonka aiheena oli isovanhemmuus. Luennoitsija perheneuvoja Kirsti Ijäs painotti voimakkaasti perimätiedon ja perinteen siirtämisen tärkeyttä lapsenlapsillemme. Se on meidän kaikkien isovanhempien velvollisuus.

Kun lapsemme ja varsinkin heidän lapsensa ovat vielä nuoria, heitä ei vielä vanhat asiat kiinnosta. Sitten kun he tulevat ikään, jossa alkaa kiinnostaa, niin meitä isovanhempia ei enää olekaan. On jäljellä vain nimet hautakivessä. Tästä seurasi johtopäätös: Perinneasiat täytyy saada johonkin välivarastoon, perinnepankkiin, josta jälkeläisemme ja ehkä muutkin, voivat sitten käydä nostamassa, jos mielenkiinto herää.

Vanhat valokuvat ovat hyvä lisämuisti ihmisille ja siksi olenkin kerännyt niitä harrastuksekseni. Vuosien varrella arkistoni on karttunut tuhansiin. Niistä vain hyvin pieni osa mahtuu mukaan tähän esitykseen.

Toivon lukijoille antoisia ja mielenkiintoisia löytöjä Äänekosken Honkolan Kolunpohjan historiasta!

Äänekoskella 25.01.2010

Nimmari Markku

www-toteutus

Tutustuin Markkuun parisen vuotta sitten. Jossakin vaiheessa keskustelumme kääntyi sukututkimukseen ja Äänekosken Honkolan Kolunpohjan historiaan. Tuolloin sain huomata miten suuren määrän historiatietoa hän oli tallettanut valokuvien ja sukututkimuksen muodossa. Tämä johti siihen, että aloimme yhdessä pohtia miten edes osan siitä aineistosta saisi muidenkin kiinnostuneiden käyttöön ja lopulta sitten päädyttiin tämän historiasivuston tekemiseen.

On ollut erittäin antoisaa olla mukana tässä prosessissa ja saada sitä kautta mahdollisuus löytää itseään. Minunkin omat juureni ovat hyvin syvällä Kolunpohjan savisissa pelloissa -siitä varmaankin johtui se mielenkiinto ja innoistus, joka tarvittiin Markun keräämän aineiston saattamisessa www-esityksessä tarvittavaan muotoon.

Äänekoskella 25.01.2010

Nimmari Seppo

seppo.hanninen(at)hotmail.fi

Sivusto Talot Suvut Tarinat